понеділок, 3 грудня 2012 р.

Рубрика: "У світі великих людей"



Видатні українці, які народилися взимку: 

Леся Українка (Лариса Петрівна Косач-Квітка)найславніша українська поетеса, послідовний та енергійний борець за свободу українського народу, за його консолідацію в політичну націю. Вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною». З’явився цей образ – і цілі маси людей збагнули, що вони не просто обивателі, а українці, що це звання їх зобов’язує, що є за що боротись і віддавати життя. 
Леонід Макарович Кравчук увiйшов в iсторiю українського народу як один iз засновникiв сучасної незалежної Української держави, її перший всенародно обраний Президент. За безпосередньої участi Леонiда Кравчука були створенi основи законодавчої бази нової держави.
Бубка Сергій Назарович - український легкоатлет (стрибки з жердиною). Чемпіон Європи і світу, багаторазовий світовий рекордсмен, олімпійський чемпіон. Заслужений майстер спорту, кандидат педагогічних наук, Герой України. На рахунку Сергія Бубки 35 світових рекордів. Його рекорди 6м 15см у закритих приміщеннях і 6м 14см у відкритому секторі до сьогоднішнього дня ніхто не перестрибнув. 
Биков Леонід Федорович український актор театру і кіно, кінорежисер, сценарист. Народний артист УРСР. На Міжнародному кінофестивалі 1995 року з берегів Москви-ріки на повітряних кулях злетіли до неба портрети ста найвідоміших кінематографістів XX століття, серед яких був портрет і Леоніда Бикова. Як актор Леонід Биков запам'ятався глядачам у фільмах “В бой идут одни стрики”, "Укротительница тигров", "Чужая родня", "Майские звезды", "Осторожно, бабушка!", "Ссора в Лукашах", "Когда разводят мосты". 
Павло Григорович Тичина - видатний український поет XX ст., новатор поетичної форми, перекладач, публіцист, директор Інституту Літератури АН УРСР (1936-39, 1941-43), Голова Верховної Ради УРСР двох скликань, Міністр освіти УРСР (1943-48). 
Лобановський Валерій Васильович - майстер спорту СРСР, заслужений тренер СРСР. Нагороджений орденом "Знак Пошани" (1981), орденом Трудового Червоного Прапора (08.01.1987); орденом "За заслуги" II (31.12.1998, за визначні заслуги у розвитку вітчизняного футболу, вагомий особистий внесок в утвердження авторитету України в світі) та III (27.01.1998, за видатні досягнення у спорті, вагомі здобутки у професійній діяльності) ступеня; Рубіновим орденом УЕФА "За заслуги" (2002).


Немає коментарів:

Дописати коментар