середу, 2 жовтня 2013 р.

Проба пера:"Учителям від Бога…"

    Учитель – покликання, учительство – це служіння, а не праця. Адже не кожен здатний присвятити власне життя іншим, не розраховуючи на щось натомість. Скільки потрібно часу, щоб підготувати урок, внести в нього щось особливе, зацікавити учнів… Він має сформувати у дитини бажання вчитись. Учитель повинен знайти підхід до кожного з учнів, вміти давати поради. Він, як друга мати, починаючи з першого класу, веде нас по життю.
    Професія вчителя є складною і відповідальною, бо дуже важко донести учням ті знання, які допоможуть їм у майбутньому. Вони на своєму прикладі показують, як потрібно жити. Учитель – наставник, він повинен бути справедливим, добрим, уважним, чуйним. Він має достукатися до внутрішнього світу дитини. Я вважаю, якщо вчитель байдужий до життя та стосунків вихованців, не зможе керувати, виховувати, розуміти. Гарному вчителю учні можуть розповісти про свої проблеми, порадитись з ним. Вони завжди знають, що від нього отримають все, чого їм може не вистачати в реальному житті.
    Таким вчителем для мене є мій класний керівник Гой Світлана Юріївна. На мою думку, саме вона є вчителем від Бога, і вчителювання є її справжнім покликанням. Вона несе у наше життя тепло, доброту, любов. Завжди піклується про нас, хвилюється через наші проблеми, радіє нашим досягненням. Вона, дійсно, стала нашою другою матір'ю, турботливою і справедливою. Подарувала нам безліч людських якостей і дала зрозуміти, що головне у людині- це душа. Саме вона прищепила мені любов до математики. Мабуть, лише вона може так залюбити у свій предмет учнів, що вони ходитимуть з великою цікавістю на її уроки. Я вважаю, що кожен погодиться з цим.
    У нашій школі дуже багато гарних та відповідальних вчителів. Кожен з них робить величезний вклад у розвиток нашої особистості. Саме вони виховують в нас справжніх людей. Тому я завжди буду поважати цю професію як одну з найважчих у світі!
учениця 8 – А класу
Васильєва Влада

Немає коментарів:

Дописати коментар