суботу, 9 листопада 2013 р.

Хелоуін

автор: Олександра Самойленко, учениця 6 – В класу, фото автора
    У 6 - В святкували Хелоуін. Це сучасне свято, яке має стародавні кельтські корені. Святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. На думку багатьох дослідників, Хелоуін є християнізованим святом, що походить від кельтських святкувань жнив та днів мертвих,тобто має поганські корені.
Під час святкування Хелоуіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук, розведення вогнищ, ловіння яблук з відра , розігрування, розповіді моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо.
   Святкували ми весело, усі були в різних костюмах. Таємним голосуванням обирали найкращий костюм Хелоуіну . На маленькому папірці писали ім’я людини, у якої, був, на думку присутніх, найкращий костюм , а потім ці папірці кидали у маленьку шухлядку. Насамкінець свята було оголошено переможця . Це була я . На знак перемоги мені вручили гарбузову корону.
   Продовжили свято поетичні рядки про Хелоуін, інсценізації. Катя Понаріна та Віка Левада розповіли нам низку страшних історій, та найбільше усім запам’яталася історія Каті про м’ясорубку.
   А потім, за традицією ми відкушували шматок яблука на нитці, завданнячко було не з легких. Та Таран Віка змогла всіх перевершити, потім її вправність підхопили Леонов Артур, Лагода Карина, Понаріна Катя. Це було дуже смішно. 
   Вийшли потім ми і на широкий простір: пересувалися по школі з мішечком та говорили : «Солодощі чи смерть!» Звичайно,саме були канікули і шкільна родина відпочивала , але МальцевійМаші вдалося випросити небагато печива . 
   Найочікуваніший момент – дискотека! Усі танцювали, веселилися . 
  Свято нам сподобалося, щиро вдячні класному керівнику, вчителю англійської мови Савон Ірині Володимирівні за цікаво організоване дозвілля. До наступногоХелоуіну!!!!!!!!!!!






Немає коментарів:

Дописати коментар