суботу, 28 грудня 2013 р.

Урок екології рідного краю в музеї

Рубрика: "Школьная жизнь" 
Автор: Хоменко Настя, учениця 6-Б класу
   Нещодавно учні 6-Б класу відвідали Зоологічний музей при біологічному факультеті ЗНУ. Нам сподобалось. Коли ми зайшли до музею, то відразу потрапили в запорізькі плавні. Про них розповів директор музею Коротя Олександр Миколайович, який створив цей музей, зібрав усі колекції і види тварин, як нашого краю так і всього світу.

   У першій кімнаті ми побачили опудала різних видів птахів ,риб, ссавців, але найбільше сподобалася лисиця та здоровенний кабан. У другій - сиділи на гілках мешканці нашого краю, такі як: сіра ворона, сова, грач, сойка, зозуля, дятел. Поряд стояли скляні шафи з черепами різних видів тварин та птахів. Серед них черепи вовка, лисиці, морської свинки. Черепи всіх видів тварин розрізнялися віком тварини, розмірами, формами. 

   Величезна колекція риб була перед нами, і майже про кожну з них розповів екскурсовод. Вразила голова північного оленя, яку друзі Олександру Миколайовичу привезли з Камчатки. Вага оленя 3 центнера, його бояться навіть білі ведмеді, коли він виходить на полювання, усі ховаються відразу. При небезпеці він опускає голову з величезними рогами, які можна порівняти з бульдозером, і захищається. 

   В окремій маленькій кімнаті знаходилися тропічні метелики, різні види комах від маленьких розмірів до великих. 

   Здивувала колекція яєць різних птахів: перепілки, зозулі, страуса, горобців, синиці - всі вони лежали в гніздах, які будують ці птахи. Зверху, на склі лежало опудало величезного пітона, якого подарував музею Севастопольський зоопарк. У колбах, залиті спеціальним розчином ,знаходилися ящірки, маленькі змійки, вужі.
   Нам дуже сподобався урок–екскурсія, побільше б таких занять.





                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар