понеділок, 14 квітня 2014 р.

Запуск ракет напередодні дня космонавтики

Рубрика: "Школьная жизнь" 
Автор: Федорець Аліна, учениця 6-Б класу
.   Панфілова М.О., учитель української мови та літератури
     Першою людиною, яка потрапила у космічний простір, був Юрій Гагарін. З нагоди цієї визначної події 12 квітня відзначається День космонавтики. У нашій школі теж ця дата привернула до себе увагу. Та ще й яку!
     Напередодні та зранку коридорами снували різні чутки: про приїзд телебачення, про запуск ракет та місце проведення такої неординарної події. І всі допитувалися:

- Що? Де? Коли?

     Ми вирішили розвіяти ці міфи і з'ясувати істину. А виявилось ось що: учні, які відвідують заняття гуртка ракетомоделювання під керівництвом Потапенка Володимира Едуардовича, сконструювали ракети. Хлопці зібралися вивести великі й малі "космічні кораблі"на навколоземну орбіту. Діти розповідали, що ракети робили з усіляких домашніх предметів: картону, шпалер, ватману. Серцем витвору наших ракетомоделювальників стала модель реактивного двигуна.
     Члени гуртка колективно зробили одну «велику» ракету, яка називалася «СССР-Восток». Діти разом охоче створили пристрій розміром приблизно 1 м 30 см. Стати очевидцями небувалої події мала бажання майже чи не вся школа (дехто просто замість уроку, за велінням якоїсь космічної сили чи пак космічного тяжіння і звичайної цікавості, опинився прямо на шкільному спортивному майданчику, що перетворився на місцевий "Байконур"). І , звичайно ж, приїжджало телебачення. Подивитись на запуск можна було 15.04.14 о 19.15 на каналі «Вільний простір».
     На жаль, при зльоті останньої ракети, піднявся вітер. Ми трохи почекали, поки він стихне, але, на превеликий жаль, природна стихія була невблаганною. Вітер заважав ракеті летіти рівно і тому, покружлявши, вона врізалась у високу тополю.
     Серця багатьох очевидців стиснулися від великого жалю і сповнилися щирим співчуттям до гуртківців.
     Узагалі, попри те, що було холодно і господарював, вітер запуск нам дуже сподобався і ми б охоче подивилась ще раз. А хлопцям- ракетомоделювальникам бажаємо вдалих проектів і здійснення космічних мрій !
     P.S. Подейкують, що хлопців не зломила невдача і вони ще завзятіше готуються до "космічних змагань" ракетомоделювальників у м. Токмак.


                                            







Немає коментарів:

Дописати коментар