вівторок, 22 квітня 2014 р.

Великдень

Рубрика:"ЧИТАЄМО РАЗОМ"                                        
 Автор:Федорець Аліна, учениця 6-Б класу

      Великдень – це велике релігійне свято, яке відзначали ще наша діди й прадіди. Воно сповістило багато століть тому, що відбулося воскресіння Ісуса. І тому у свято Великодня люди із уст в уста передають: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес!».
     Нашародина дотримується прадавніх звичаїв, ми завжди на це свято самі печемо паски. Щоб пасочка добре підійшла та була смачною, треба замішувати й випікати у доброму гуморі й з любов’ю.
     Матуся пече пасочки, а ми з сестричкою намазуємо зверху кремом й посипаємо смачною різнокольоровою присипкою. Також фарбуємо у цибулинні яйця, а потім оздоблюємо наклейками.
     У святу неділю рано - раненько, коли сонечко починає вставати, ми беремо кошики,сплетені з лози, кладемо туди паски, писанки й крашанки, й усілякі смаколики, покриваємо чистим святковим рушником і йдемо до церкви. Там завжди дуже багато люду. Це і молоді, і старі, й навіть тільки новороджені малюки - усі чекають з нетерпінням освячення. І незважаючи на те, що цього року був сильний дощ, люди йшли з великою радістю, ніби щойно над ними пролетіли святі.

Немає коментарів:

Дописати коментар