четвер, 4 грудня 2014 р.

Бути таким як всі чи бути собою?

 Рубрика: "Школьная жизнь"
Автор:Троцко Валерія, літературний редактор 

     У тінейджерському середовищі завжди є лідери , які значно впливають на світогляд інших юнаків та дівчат, формують їх відношення до життя, дуже часто заважаючи підліткам стати самостійними, незалежними особистостями. З їх «допомогою» ми іноді втрачаємо себе. Подивімося хоча б на моду: усі хочуть виглядати стильно, сучасно, купують найтрендовіший одяг і ... в усіх він однаковий. Але найгірше те, що людина, яка намагається виразити власний смак, зазвичай ,вважається «білою вороною», диваком, який вчинив щось неймовірне. Іноді такі підлітки «ламаються» і починають піддаватись так званим законам натовпу. А деякі, навпаки, продовжують бути самими собою і виростають цікавими, сильними духом особистостями, здатними досягти в житті неабияких висот. 
     Для мене яскравим прикладом того, як треба обирати свій індивідуальний шлях в житті, є моя сестра Карина. В чотирнадцять років вона стала майстром спорту, а в п’ятнадцять – членом збірної України зі стрибків у воду. І ось уже не один рік вона захищає честь нашої держави на міжнародних змаганнях. Вона гарненька сучасна дівчина, якій хочеться разом з однолітками побешкетувати, весело відпочити, відвідати дискотеку... Але, маючи сильний характер, незважаючи на труднощі та перепони, Карина впевнено втілює свою мрію.
    Отже, ким бути, звичайно, вирішуєте ви самі. Але пам’ятайте : ви – це тільки ви і ніхто інший! 


Чи легко бути небайдужим?

     Кожна людина повинна мати свою точку зору і, не боячись, висловлювати її. Але, на жаль, серед нас завжди знайдуться ті, кому байдужа чужа думка. Майже щодня я бачу різні групи підлітків, у яких є хоча б одна людина, на яку ніхто не звертає уваги. Чому ж таке відбувається?

    Я вважаю, що найчастіше причиною байдужості є власна лінь і страх висловитись перед громадою. То ж не дозволимо собі перетворитися в апатичних, збайдужілих осіб! Спонукайте всіх до дії, будьте активними, завжди зважайте на чужу думку! Не забувайте, що вас оточують люди, і, можливо, комусь з них потрібна саме ваша увага або поміч.

      Тому я думаю, що небайдужим бути важко, адже кожен з нас завжди знайде причину, щоб проявити свою байдужість. 








Немає коментарів:

Дописати коментар