пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

МАМАЙ

Рубрика: "Школьная жизнь" 
 Автор: Шумелинський Олександр, учень 7-А класу                                             
    18 квітня, напередодні Міжнародного дня театру, учні 7-А класу відвідали Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г.Магара, де стали свідками неповторного дійства : переглянули героїчну легенду "Мамай. "Ця вистава – продовження героїко-романтичної традиції театру. Більше того, у ній відтворено події, що безпосередньо стосуються саме історії нашого, Запорізького краю.
Оповіді про силу та вправність козаків і досі живуть серед людей. Героїчна легенда «Мамай» – це відтворення давніх переказів про козака-характерника, що наганяв страх на ворогів, рятуючи від неволі своїх земляків.
     За сюжетом події відбуваються в епоху боротьби козацтва з турками й татарами. Брати Роман та Орест з дитинства були розлучені з рідними батьками і домівкою. А згодом доля розвела їх по різні боки ворожих таборів.
  Героїчна легенда «Мамай» – вражаючий динамічний спектакль. У ньому переплелися поетичний домисел та історичні факти, напружена атмосфера дії та гумористичні епізоди, широкомасштабні картини боїв та емоційно насичені сцени.
    Мені дуже сподобався "МАМАЙ", я не мов перенісся у ті часи та спостерігав, як розвиваються події. Особливо вразила гра народного артиста України Юрія Бакума, що виконував роль легендарного козака Мамая. А ще прекрасна музика, неповторна українська народна пісня!
Фото з сайту: magara.zp.ua







Немає коментарів:

Дописати коментар