понеділок, 19 жовтня 2015 р.

6-Б побував у гостях в справжніх запорозьких козаків

Автор: Єлизавета Лоза, учениця 6-Б класу

14 жовтня – особливий день для нашої країни. День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України. А мешканцям нашого славного Запоріжжя пощастило ще й тим, що це День визволення нашого міста від фашистських загарбників.
І ми не могли оминути це своєю увагою. Це день, який варто відзначити так, щоб запам’яталось на все життя. 16 жовтня учні 6-А та 6-Б класів здійснили неймовірно захоплюючу подорож до колиски нашої історії - на острів Хортиця.
Побували у гостях в справжніх запорозьких козаків, де проходили вистави кінного театру. Ми стали не просто глядачами надзвичайно цікавого дійства, а й його учасниками. Нас познайомили з козацькими розвагами: катання на конях, стрільба з лука, арбалета, бійка мішками. Дуже весело було брати участь у перетягуванні канату. Козаки показали нам свою майстерність в користуванні арапником.
Наші хлопці отримали Сертифікати справжніх козацьких джур з рук самого отамана козацької залоги. Було цікаво і весело. Ми повернулися додому з гарним настроєм і оригінальними сувенірами. Нам хотілося б ще не один раз завітати до славетного острова Хортиця, щоб ще раз поринути в життя наших пращурів. Сподіваємося, наші хлопці, отримавши благословення від отамана та його напутнє слово, виростуть справжніми захисниками нашої Батьківщини, гідними своїх славних предків.

















Немає коментарів:

Дописати коментар