суботу, 19 грудня 2015 р.

День Святого Миколая

  Рубрика:"ЧИТАЄМО РАЗОМ"                   
  Автор:Самсонова Ірина, учениця 7-А класу

   19 грудня в Україні святкують День Святого Миколая. День Святого Миколая – веселе народне свято. Як у всьому світі діти чекають Санта Клауса, так маленькі українці пишуть листа «діду Миколаю». Адже кожна дитина знає що у цю загадкову ніч Миколай сходить на землю та дарує усім подарунки та здійснює мрії. Але він приходить і до дорослих. Недарма його ще називають Чудотворцем.
   Немає на цій землі душі, яка б не знала Святого Миколая. Ми звертаємось до нього з потребами, проханнями, бо знаємо, що він завжди подасть руку помочі. Він народився близько 280 року, в Малій Азії. Ще змалечку був побожним. Після смерті батьків роздав свою спадщину, та рушив у Палестину. Вдома він прийняв сан священика. Відтоді Миколай допомагав усім, хто лишень цього потребував.
   Це свято навчає нас бути доброзичливими, щедрими, милосердними . Давайте робити добро!
   І наостанок, легенда про нашого чарівника:
  В одного чоловіка було три доньки, жив він дуже бідно, дружина у нього померла. Однієї ночі, коли всі спали, Миколай підійшов тихо до хати і через вікно поклав їм мішечок із золотом.
   Зрадів батько і дав його у придане старшій доньці, коли та заміж виходила. Наступного разу знову був подарунок від Миколая, але вже лежав на підвіконні. Він дістався другій доньці, коли вона йшла під вінець.
   І так чоловік не дізнався, хто носив ці мішечки.
  З того часу, вночі, цей чоловік все пантрував, щоб подякувати людині, яка врятувала його дітей від горя. І коли Миколай підійшов третій раз, то цей чоловік став на коліна і зі слізьми на очах дякував йому. Миколай тоді дуже засмутився, що його побачили, і попросив чоловіка нікому не казати, кого він бачив. Так і завелася традиція таємно дарувати подарунки.



Немає коментарів:

Дописати коментар