понеділок, 18 січня 2016 р.

Привіт із сонячних Карпат

  Рубрика: "Карта подорожей"   
Автор: Левада Вікторія, мер 8-А класу

    Ми з нетерпінням чекали 24 грудня, бо мали відправитися у подорож на Львівщину. Мріяли про те, що буде багато снігу, лижі, санчата...Але Карпати нас зустріли яскравим сонцем, блакитним небом та соковитою зеленню,навіть знайшли ромашку, яка квітла, незважаючи на кінець грудня.
    Ми вирішили не засмучуватися і детально ознайомитися з місцевістю, де перебуваемо.
    Першого дня по приїзді, разом з місцевим провідником побували на знаменитому водоспаді Кам'янка, що знаходится на території Національного природного парку "Сколівські бескиди".
Магія води заворожувала своєю чарівністю,краплі спліталися і падали з висоти синьо-зеленими бризками. Кам'яне громаддя притягувало до себе і дивувало своєю величчю.
   Піднявшись трохи вище у гори , опинилися на озері Журавлиному, яке ще називають Мертвим озером. Помилувалися тишею цього незвичайного місця. Потім, за підказкою місцевого жителя,відвідали цілюще джерело з "живою водою". На Кам'янці на місцевому базарчику придбали сувеніри своїм рідним та близьким. Місцеві умільці пропонували вироби з дерева та овечої шерсті, глиняний посуд, прикраси, трави, ягоди, гриби.
   Наступного дня вирушили у подорож на Закарпаття у Мукачево. По дорозі з вікна електрички на перевалі навіть бачили сніг. У Мукачево відвідали замок Паланок, екскурсовод розповів багато цікавого про цей край та героїчних мешканців. Усі доторкнулися до пальця одного з господарів замку-Федора Коріятовича,залишили монетку на щастя та задумали бажання. А ще відвідали Екуменічну церкву, де спокійно уживаються різні віросповідання. 
    Третій день ми присвятили горам! 
   Вирішили підкорити гору,у підніжжі якої розташована наша база. Це було неймовірно важко, неймовірно весело, неймовірно високо і навіть трішечки небезпечно.
    І тільки вранці четвертого дня з'явився омріяний сніг! 
    Падав із засніженої високості – і одразу ж перетворювався на брудні калюжі. Згодом було вирішено шукати сніг високо в горах . Наш вибір припав на гірськолижний курорт "Захар Беркут", що знаходиться у с. Волосянка. Піднялися на г. Високий Верх (1242), канатна дорога дозволила помилуватися засніженими краєвидами і пограти у сніжки. По дорозі назад відвідали знамените с. Тухля ! Хто не читав історичну повість Івана Франка "Захар Беркут"! Побували біля криниці, з якої пив воду відомий український Каменяр.
   Час збіг дуже швидко і наостанок подорожі відвідали Різдвяний ярмарок у місті Лева, Майстерню шоколаду та карамелі. 


P.s. Бескиди-система гірських хребтів у північній і західній частині Карпат.
































Немає коментарів:

Дописати коментар