середу, 2 жовтня 2013 р.

Проба пера: "Вчителі - сіячи розумного, доброго, вічного"

    У нашому суспільстві існує велика кількість професій, кожну із яких людина вибирає за покликом своєї душі. Основа будь-якої професії - знання, які нам дають в школі, інституті, технікумі. Люди, які нас навчають майбутній професії - вчителі. 
    Професія вчителя не зовсім звична. Їх можна назвати «сіячами розумного, доброго, вічного». Учителі займаються підготовкою поколінь, від яких залежить майбутнє країни. Робота вчителя полягає не лише у викладанні уроків, але й у формуванні внутрішнього світу дитини. Учителі дуже принципові люди. Вони повинні жити так, як навчають - відкрито і чесно, адже на них дивляться всі.
    Мені здається, неможливо говорити неправду, коли на тебе дивляться дитячі очі. Від учителів залежить дуже багато в майбутньому їх учнів. Вони своїм прикладом, своїми принципами, своїм життям показують, як жити. Але учитель - це не тільки відповідальна, але й дуже нервова робота. Скільки терпіння треба мати, щоб змусити дітлахів слухати, щоб у їх головах відклалось уявлення про предмет!
    Я пам’ятаю нас, першокласників, які були незібраними дітлахами, що навіть не розуміли, куди привели батьки. Ми були такі всі різні за своїм характером, за своїм внутрішнім світом. Педагогічні знання, терпіння вчительки, її доброта, розуміння навчили нас не лише читати, писати, рахувати, а й бути дружніми, справедливими, співчутливими дітьми. Це є основою у формуванні нас як особистостей.
    Сьогодні ми вже у восьмому класі. Наш класний керівник Світлана Юріївна є не тільки «Вчителем від Бога», а нашою другою мамою, яка несе в душі тепло, доброту, а в наші голови вкладає знання, які знадобляться в нашому майбутньому. Немало часу приділяє позакласному вихованню своїх учнів. Вона чуйна, справедлива, доброзичлива. Незважаючи на різноманітність наших характерів, знайшла підхід до кожного із своїх учнів. 
    Вона піклується про кожного із нас, хвилюється коли нездужаємо, радіє нашим досягненням, вирішує спірні ситуації, які виникають у шкільному житті. У наше життя та виховання Світлана Юріївна вкладає частку своєї душі. 
    У моїй родині є дорога мені людина – бабуся. Вона вже понад сорок років несе почесне звання Вчителя. Вона несе знання дітям точної науки – математики. Це важка, непосильна праця.
    Безумовно, професія вчителя дуже тяжка, але одна з найпотрібніших. Це та професія, у якій плоди праці можна побачити лише через деякий час.
Самсоненко Марина 8-А клас.


                                                                                                                                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар