середу, 26 березня 2014 р.

Шана Кобзареві

    Рубрика: "Школьная жизнь"                                        
 Автор: Жолоб Олена Олександрівна, 
учитель української мови та літератури

Яскравим фінальним акордом урочистостей, присвячених вшануванню 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка у нашій школі, став святковий концерт, що його підготували та провели 20 березня учні 8-11 класів. Гордо і захоплено звучало слово нашого Великого Кобзаря з уст його нащадків. Всі ми стали учасниками захоплюючого дійства, адже юні артисти не просто читали поезії Шевченка, а проживали кожне його слово, не залишивши байдужим нікого в залі.
     Ведучими вечора були Цивірко Борис та Мала Яна ( 10-А клас). Шевченкові заповіти нагадали нам Нестор Діана та Атаходжаєва Ірина (10-А клас).
     Наші талановиті юні актори провели нас сторінками творів Кобзаря і нагадали про його життя. Постановки поеми «Тополя» ( у виконанні учнів 8-А класу: Чорної Ксенії, Горового Владислава, Кущ Валерії, Болдуєвої Влади, Довженка Данила, Верлинської Олександри та ін.) та драми «Назар Стодоля» ( учнів 11-А класу: Пересипко Марії, Догадаєва Владислава, Дуднік Наталі, Пругло Анни) глядачі сприймали не гірше, ніж виступи професійних акторів.
     Даніяр Сарсенов та Дмитро Золотаренко ( 11-А клас) оживили перед нами малого Шевченка-художника.
     Учасники свята декламували твори Великого Кобзаря. Колмогорова Леся з 10-А класу прочитала «Мені тринадцятий минало». Маленькі гості з початкової школи Павленко Катерина (3-А клас) і Чирков Ренат (1-В клас) продемонстрували всім справжній приклад виразного і натхненного читання поезій «Думи мої, думи мої…» та «Заповіт».
     А учениця 9-Б класу Стасевич Надія своїм проникливим та емоційним виконанням поеми «У тієї Катерини» змусила всіх співпереживати трагічній долі героїні. 
     Учениця 8-А класу Самсоненко Марина прочитала власний вірш, присвячений Тарасові.
     Народні пісні на слова Шевченка лунали не тільки в залі, а й у душі кожного. Прозвучали «Зоре моя вечірняя», «По діброві вітер віє», «Плавай, плавай, лебедонько», «Реве та стогне Дніпр широкий». 
     Незмінними учасниками свята були й дівчата із «Чарівного чобітка» зі своїми запальними народними танцями.

     Цей концерт став не просто черговим виховним заходом, а справжнім святом поезії, пісні й талантів. Усі учасники настільки щиро перейнялись словом Кобзаря, що свій запал передали всім присутнім. І незаперечним стало те, що заповіти Т.Г.Шевченка знаходять відгук у серцях його нащадків. 
    Дякуємо всім, хто так активно долучився до відзначення 200-річного ювілею Тараса Шевченка – вічного сучасника для багатьох поколінь, слова якого служать дороговказом у пошуках свободи і щастя для нашого народу.




Переглянути ФОТОАЛЬБОМ Сарсенова Данияра



Немає коментарів:

Дописати коментар