пʼятницю, 13 лютого 2015 р.

Чарівний день

Рубрика:"ЧИТАЄМО РАЗОМ"                     
Автор:Холявка Аріна, учениця 6-А класу


   Сьогодні свято усіх закоханих, тобто День Святого Валентина. Саме цього дня хлопчики та дівчатка дарують одне одно подарунки (валентинки,цукерки,тощо)Але чи замислювались ви, звідки прийшов цей чарівний день? І чому ми його святкуємос аме 14 лютого? 

Існує кілька легенд, що розповідають про день закоханих. 

Перша легенда 

    Відповідно до однієї з легенд, ми святкуємо цей день завдяки Римському імператорові Клавдію другому. Справа в тому, що Клавдій виступав проти шлюбів. Він вважав, що любов і шлюб послабляють його армію, і тому видав указ, що забороняв одруження. 
     Але був тоді священик на ім'я Валентин, що продовжував таємно вінчати закоханих, за що був арештований і посаджений у в'язницю. Так вийшло, що дочка тюремника й Валентин полюбили один одного й почали листуватися. І саме 14 лютого 270 року священик відправив своїй коханійостанню перед стратою записку, яка була підписана «Від Валентина». 

Друга легенда 

     За іншою легендою, Валентин був посаджений у в'язницю, у начальника якої була сліпа дочка. Коли начальник в'язниці довідався про те, що Валентин цілитель, він привів до нього свою хвору дочку. Валентин подивився на неї, і пізніше 14 лютого 270 року - у день своєї страти, передав коханій записку, відкривши яку дівчина побачила листи шафрану й знайшла зір. 
Ось такі легенди про виникнення Дня Святого Валентина. 


Немає коментарів:

Дописати коментар