вівторок, 21 квітня 2015 р.

Як ми до «Пряні» у гості ходили, печиво випікали та чай пили

Рубрика: "Школьная жизнь" 
 Автор:Касай Діана, учениця7-В класу

    Запах свіжої випічки завжди зачаровує, наповнює теплотою та надає відчуття затишку. Наближалось свято Великодня, тому 1 квітня всім класом ми вирішили відвідати кафе-кондитерську "Пряню". Ідея належала нашій класній керівниці Ірині Володимирівні. Вона запропонувала це тому, що хотіла, щоб ми навчилися випікати кулічі, адже так приємно щось зробити своїми руками, а потім ще й допомогти мамі або бабусі.

    Погода в той день була не дуже весела, йшов дощ, і ми всі злегка змокли, але коли переступили поріг кондитерської, наш похмурий настрій відразу ж зник. Напорозі нас зустріли дуже привітні господині «Пряні». Після того, як ми оглянули все навколо, нам роздали фартухи і усі взялися за работу. Кожен повинен був зробити велике імбирне печиво у формі паски, усі намагалися зробити його якомога красивішим! Це було не дуже складно. Тісто було дуже запашним - і дехто скоштував його ще під час приготування. Наші помічники склали усе печиво, кожен з якого мав своє власне ім’я, щоб не переплутати. Поки печиво випікалося, ми пили запашний чай та робили з залишків тіста маленькі печива, фігурки яких були різноманітних форм. Натомість глазурі зайвої не було, тому всі використовували її економно.

    Після години сміху, веселощів і сотень фотографій, ми щасливо відправилися додому, забравши готові тістечка з собою. Дуже вдячні майстриням кафе-кондитерської «Пряня» за турботу та гарний настрій. Чекайте на нову зустріч!

 







Немає коментарів:

Дописати коментар