середу, 2 жовтня 2013 р.

Проба пера:"До Дня вчителя"

    Учитель – складна і дуже кропітка професія. Але ми, учні, не помічаємо цього. А все, тому що
самі вчителі, на наших очах, пораються зі своєю роботою легко і невимушено. Але варто лише задуматися над тим, що стоїть за цією «легкістю», то і голова Йде обертом.
    Взяти хоча б нашу вчительку української мови та літератури. Кожен її урок виходить завжди цікавим та захоплюючим. Навіть контрольну роботу вона здатна зробити не такою страшною та важкою, як здається на перший погляд. Саме Олена Олександрівна вчить нас любити українську мову та літературу, бо й сама любить її понад усе. Та й взагалі, кожен учитель прагне, щоб учні захоплювались його предметом.
    Також я вважаю, що вчителі сприяють розвиткові особистості учнів. Саме завдяки цим людям ми відкриваємо для себе істинний духовний світ. Вчителі виховують в нас тільки найкращі риси. Але як би вчителі могли навчати нас чесності, справедливості, якби й самі не мали всіх цих рис? Отже, вчитель, насамперед має бути взірцем для учнів. Людиною, на яку будуть рівнятися та прагнути бути таким самим добрим, чесним та справедливим.
    Для мене ж, учитель не лише взірець, а й деколи друг, порадник. Він може підтримати у скрутну хвилину, застерегти від біди. Але найбільш приголомшує те, що вчителі роблять це, нічого не вимагаючи взамін. Вони знаходять дороги до найпотаємніших куточків дитячого серця, розділяють радощі й печалі, перемоги і поразки разом зі своїми учнями.
    Кажуть, що у майбутньому роботи замінять учителів. Але я не вірю в це. Адже не все можна зрозуміти механічним розумом. Будь-яка машина б вибухнула під тиском дитячих емоцій і почуттів. Вгамувати їх здатна лише така доросла «дитина» - вчитель.
   Наостанок, хотілось би подякувати вчителям,що виховують в нас Людей з великої літери. Нехай доля завжди всміхається Вам, а учні будуть розумними, чесними та добрими. Дякуємо Вам, наші любі вчителі! 
Мирченко Аліна, учениця 8-А класу

Немає коментарів:

Дописати коментар