суботу, 15 березня 2014 р.

Масляна тривала тиждень

 
Рубрика: "Школьная жизнь"                                           
 Автор: Федорець Аліна,  6-Б класу

    Масляна - слов'янське традиційне свято, що відзначається протягом тижня перед Великим постом. Воно зберегло в обрядовості ряд язичницьких елементів, які в народному календарі є кордоном між зимою та весною, і являється аналогом католицького Карнавалу.
    У цьому році ми вирішили провести це свято і в класі. Масляна тривала тиждень, кожен день був особливий, тому семеро учнів класу знайомили з традиціями, які ми намагалися перенести у сьогодення, замінивши звичаї на ігри. Було дуже весело. Ми катали м’яч , грали у дартс, розгадували загадки, співали пісні і танцювали. Хлопці і дівчата дружно подолали всі перешкоди і трохи зголодніли.
    І найочікуванішими на святі були млинці, які приготували наші мами і бабусі. Проте Владислав Гарус і Крістіна Зубенко напекли дуже смачних млинців самі.
    Ласувати млинцями разом ми запросили заступника директора з виховної роботи Левченка В.О., учителя історії Ланько Н.В. і вчителя фізичної культури Фесенка О.Ю. Свято вдалося, усі розійшлися з гарним настроєм. Ми вдячні батькам і бабусям за смачне свято, а класному керівнику Чумак Галині Іванівні - за його організацію.





Немає коментарів:

Дописати коментар