середу, 5 березня 2014 р.

Життя Тараса Шевченка – подвиг

З нагоди 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка
Рубрика:"ЧИТАЄМО РАЗОМ"                                        
 Автор:  Гой Анна, учениця 7-А клас
    У 1840 році сталася незвичайна подія: в європейській літературі з’явилася Людина – не як герой художнього твору, а як великий поет, посланець народу, безпосередній виразник інтересів закріпачених мас. 
   Безсмертне ім’я Тараса Шевченка та його твори вже багато років живуть у серці народу, в його мріях, прагненнях і надіях, пробуджуючи щирі, добрі і благородні почуття. 
   Поет відчув тяжке життя, гіркі сльози простого люду. Ці сльози наповнювали чашу ненависті до гнобителів. Він говорив: «Хто зневажає рідний край, той серцем немощний каліка».
    Усе життя Тараса – це суцільна боротьба за незалежність своєї матері – України та за кращу долю поневоленого народу. Бажання провести по стежці світлого життя, запалити вогонь ненависті та помсти до своїх кривдників та нападників.
   Два генії мала Україна – пісню і поета Тараса Григоровича Шевченка. Геніальний пророк знав минуле України, розумів сучасне - і йому було гірко від того, що бачив.
   Але незважаючи на тяжку долю, на все, що довелося побачити та пережити, Шевченка ніколи не полишала надія на краще. Його поезія – це відгомін життя, а життя – це подвиг.

Немає коментарів:

Дописати коментар