понеділок, 1 грудня 2014 р.

Перше грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

 Рубрика: Проблемный вопрос
Авторы: Деревянко Алина и Собко Кристина 

    16 листопада відзначається міжнародний День толерантності. Ми як цивілізоване суспільство маємо з розумінням відноситися до усіх людей, незважаючи на їхній матеріальний стан, релігійні чи політичні уподобання, національність, сексуальну орієнтацію та інші соціальні «відмінності». 
     Кожна людина особлива – і тому кожна її дія або вчинок має право на існування, окрім випадків, коли це загрожує суспільству. 
Один із проявів толерантного відношення є повага та підтримка ВІЛ-позитивних людей.
     З 1988 року Перше грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Початком своєрідної точки відліку руху за права ВІЛ – позитивних людей вважається травень 1983 року, коли в місті Денвер під час п’ятої медицинскої конференції геїв та лесбіянок була організована неформальна зустріч інфікованих людей.
     Саме ця група розробила й озвучила принципи догляду і підтримки людей, які живуть із ВІЛом. Так виникли Денверські принципи, які відхиляли клеймо «жертва» по відношенню до ВІЛ-позитивної людини.
    Через кілька років ряд смертей відомих особистостей, таких як модель Джиа Каранджи, актор Рок Хадсон та співак Фредді Мерк’юрі, призвів до наростання світової паніки щодо пандемії хвороби. 
   Дискримінація людей, інфікованих ВІЛом, виявлялася у таких протиправних діях, як звільнення з займаних посад, відрахування зі шкіл та через застосування до них фізичних розправ.
    Згідно зі статистикою, яку подає Державна служба України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, за минулий рік було зареєстровано більше двадцяти тисяч нових випадків ВІЛ-інфекції. Найпоширеніший шлях передачі - статевий, на нього припадає 54%, 27% - передачі через кров, та 18% - від матері до дитини. 
   Метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення глобальної обізнаності суспільства про хворобу, демонстрація міжнародної солідарності перед обличчям пандемії. Саме цей день надає реальну можливість розповсюдити інформацію про статус захворювання і сприяти прогресу у профілактиці й лікуванні ВІЛ-позитивних людей.
Залишайтеся завжди толерантними та поміркованими, особливо, коли справа стосується нагальної проблеми усього людства.

Пропонуємо ващій увазі роботи учнів 11-А класу:

Автор: Лебеденко В.

Автор: Оніпко А.


Автор: Чумак І.




Автор: Чернецький Д.


Автор: Атрощенко О.


 

Автор: Мардовець Ю.


Немає коментарів:

Дописати коментар