вівторок, 24 лютого 2015 р.

Мовний конкурс «Зоряна година»

Рубрика: "Школьная жизнь"  
Автор:Софія Кінбаз, член журі, головний редактор газети             
     Рідна мова – це справжній скарб кожного народу. Вона ввібрала в себе величезну силу, яка здатна об’єднати, наповнити серце казковою піснею , зачарувати таємничістю та неосяжністю слова. Мова - це гомін степів, лісів, жебоніння річок, шум моря , спів пташини… Мабуть, саме тому вона так мелодійна,співуча та промениста ! 

    Історія становлення української мови – піднесена та героїчна, але водночас сповнена болю та розпачу. Русифікація, заборона вживання української мови та постійні переслідування стали головними руйнівниками самосвідомості населення. 

   Залишимо це позаду,адже з 21 лютого 1999 року ми святкуємо Міжнародний день рідної мови, за який ми маємо бути вдячними всім тим,хто проявив патріотизм, непохитну волю та самопожертву. Саме з цієї нагоди в школі №23 відбувся мовний конкурс «Зоряна година».

    Учні сьомих класів розділилися на три команди: "Калинонька" (7-А), "Юні філологи" ( 7-Б), "Козацькі діти"(7-В). Цікаві та непрості запитання не дали занудьгувати дітям, та, незважаючи на це, проведений час став відпочинком! Напевно, причиною послугувала приємна атмосфера, рідні обличчя, чудова музика та усвідомлення того, що ми маємо можливість вшанувати цей день! До того ж, діти залишилися задоволеними, отримали грамоти і солодкі призи! Але найголовніше - конкурс став приводом зовсім не для суперництва, а слугував зміцненню дружніх стосунків, комунікації, МАГІЯ СЛОВА – ось що панувало у кабінеті літературного краєзнавства. Гра допомогла щось пригадати, дізнатися нове, отримати досвід , долучитися до шанувальників рідного слова.

   Це все добре, але для чого все це було? Що б тільки розважитися? Порозумнішати? Перевірити запас знань учнів? Звичайно, це важливі аспекти для духовного і розумового розвитку. Але також потрібно задуматися над тим, як зберегти самобутність української мови для нащадків. Нині саме в наших руках пензлик, яким ми можемо відобразити «мовну картину», проте тільки від нас залежить, яким відтінком ми наситимо це полотно. Чи зможемо наблизити власний витвір до шедевру? Звичайно, якщо джерелом творчості буде щира любов!

Пропонуємо переглянути найяскравіщі моменти конкурсу:


















Немає коментарів:

Дописати коментар