понеділок, 2 березня 2015 р.

Ми за здоровий спосіб життя



Рубрика: "Школьная жизнь"
Автор: Полиннікова Олена, учениця 7-А класу
    
  16 лютого 2015 року у 7-А класі було проведено відкрите судове засідання у справі підсудної - Цигарки.Підсудній висунуто звинувачення у нанесенні навмисної шкоди здоров’ю людства, забрудненні навколишнього середовища та спричиненні пожеж.
     Суддя Катерина Красюкова розпочинає засідання. З боку обвинувачення виступає прокурор Аліна Георгієва. У її підтримку висловлюються історик Яна Хвостова, яка наводить факти з історії щодо тютюну та паління, медик Дар’я Лисікова, яка оцінює ризик для здоров’я людини від паління , соціолог Дар’я Антохова, яка висловлювається стосовно впливу куріння на соціум, пожежник Олександр Шумелинський, який застерігає, що цигарки призводять до пожеж,журналіст Олена Полиннікова, яка висловлює думку мешканців щодо забруднення місць загального користування,і хімік-лаборант Олександра Горбачова, яка розповідає про шкідливий склад цигарок. 

    У підтримку підсудного виступила адвокат Лілія Тістол.На думку адвоката, паління – вибір кожної окремої людини й ніхто не може їй завадити у цьому. Деякі відчувають себе сміливішими та впевненішими з цигаркою у руці. На це зауваження відповідає підтримка прокурора – соціолог Дар’я Антохова: справді, деякі люди вважають себе крутішими, але досвідчені люди не сприймають це як піднесення у суспільстві, а тільки як шкідливу звичку, що не схвалюється.

    Більше вагомих аргументів на користь невинності цигарки у адвоката не знайшлося, а звинувачення було досить переконливим.

   Наприкінці засідання суддя провелала відкрите голосування щодо винності підсудної, й 86% присутніх проголосувало за визнання Цигарки винною.

   Суд ухвалив рішення, у якому було заборонено спілкування Цигарки з учнями, а всім присутнім рекомендувано вести та пропагувати здоровий спосіб життя.

    Це судове засідання – результат тісної співпраці учнів 7-А класу, класного керівника Панфіло-вої М.О. , соціального педагога Головань О.П. та інспектора з охорони праці Макущенка А.М.




Немає коментарів:

Дописати коментар