пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Міжнародний день дитячої книги

Рубрика: "Школьная жизнь" 
 Автор: Полиннікова Олена, учениця 7-А класу

    2 квітня-Міжнародний день дитячої книги. Саме з ініціативи Елли Лепман було засновано таке свято у день народження Ганса Крістіана Андерсена. Відзначається воно щороку за рішенням ЮНЕСКО з 1967р. У цей день школи проводять конкурси чи свята, школярі вчать вірші. Наша школа не стала винятком. Випускниця Марини Олександрівни Панфілової Дар’я Кліпіліна зі своєю однокурсницею завітали до нас, щоб нагадати про дитинство і казку. Дар’я пішлатим самим шляхом,що й їїкласнийкерівник, - хоче бути вчителем української мови та літератури, зараз учиться на третьому курсі Запорізького національного університету.

   На святі ми згадали казки Ганса Крістіана Андерсена: як безстрашна Герда любов’ю відвойовувала Кая у Снігової Королеви, як Гидке Каченя витримало усі випробування життя і перетворилось на прекрасного лебедя, як марнославство короля зганьбило його перед всім королівством, представивши голим посміховиськом. Ці казки вчать нас доброти та мудрості. І ми ще з дитинства за допомогою казок вчимося серйозним речам.

   Дар’я та її подруга розповіли нам про те, що не всі казки ще написані,і у сучасних письменників є велике поле для діяльності. Про одного із таких авторів,сучасного українського письменника з Івано-Франківщини – Івана Михайловича Андрусяка, що приїздив до університету й ділився своїм досвідом, почули і ми.

    Нам сподобалось свято і стало зрозуміло, що самі можемо створювати казки, які будуть учити наступне покоління.







Немає коментарів:

Дописати коментар