пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Моя улюблена книга

Рубрика: "Школьная жизнь" 
  Автор:  Шкаруба Валерій, учень 9-Б класу
    У світі існує багато книжок, усі вони різні та особливі. Як і в кожної людини, в мене є улюблена книга – це Біблія.
    Звичайно, у Вас виникне питання: «Чому?». Я вірю, що Біблія була натхненна Богом і являє собою єдине одкровення людському роду. У своєму оригіналі вона є безпомилковим і непогрішним Божим словом. Саме тому Святе Письмо має бути єдиним джерелом богопізнання : 
· «Усе Писання Богом натхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності». (2Тим 3:16). 
· «Що й говоримо не вивченими словами людської мудрості, але вивченими від Духа Святого, порівнюючи духовне до духовного». (1 до Коринтян 2:13).

    Я вірю , що Біблія є єдиним незмінним і непогрішним правилом і мірилом нашої віри та поведінки. Відповідальність кожної людини - ретельно досліджувати і застосовувати Писання в практичних обставинах життя: насамперед для того, щоб знайти Бога і примиритися з Ним, і, знайшовши народження згори, поклонятися Йому і виконувати Його волю. Для мене Біблія є найголовнішим джерелом живлення.
    Звичайно у Вас, любі читачі, виникне й інше питання: «Чому потрібно регулярно і послідовно читати Писання?»
o Регулярне читання Святого Письма дозволяє людям мати регулярне спілкування з Богом, через Його Слово. Час, присвячений цій меті, допоможе залишати інші, менш важливі справи, заради того, щоб вчитися у Христа Його істини і Його життя (І. Нав 1: 8).
o Якщо Письмо читається правильно, в усвідомленні Божої присутності і в смиренні перед Ним, людина набуває досвіду роздумів про Бога і Його слово, що є важливою складовою особистого розвитку віруючого (Пс 1: 1-4).
o Регулярне занурення в Слово дозволяє людині мати повноцінний духовний розвиток та ефективне життя (2 Тим 3: 16-17).
o Крім того, регулярне читання Біблії поглиблює загальне знання Писання. Це дозволяє їй точніше розуміти окремі місця в світлі загального контексту Письма, а також краще знати Слово Боже, що дозволяє формувати правильний підхід до життя.
o І останнє, регулярне читання Письма дисциплінує, виховуючи в людині послідовність мислення, здатність керувати своїми бажаннями, приділяючи спеціальний час того, що найважливіше.
    Можливо, Ви здатні розповісти про Біблію краще, ніж я. Тож запрошую спробувати тільки одне: серйозно прислухайтеся до того, що говорить Бог на сторінках Біблії, чесно дивлячись на себе. Я вірю, що Боже слово відкриє для Вас сенс життя, поверне радість, впевненість і навчить правильно чинити в кожній ситуації.







Немає коментарів:

Дописати коментар