четвер, 29 жовтня 2015 р.

Золота Осінь

Рубрика: "Проба пера"   
Автор:Сніжко Анастасія, учениця 9-А класу
Фото: Стовбур Олена Олександрівна, літературний редактор

   Ось і настала довгоочікуванна осінь. Сонце гріє не так, як влітку, але хіба можна відчути на собі той холод, коли навколо тебе така краса.Зелень поступово перетворюється на червоне і золоте. Вже зовсім скоро все буде вкрите яскравими барвами осені!
   Хоч на небі немає жодної хмаринки, птахи вже відчувають прихід осені і готуються до тривалого перельоту в теплі краї. Навіть повітря змінилося. Тепер у ньому присутні легкі аромати осені: суха трава, стиглі яблука, вогкість - і все це змішано в один чудовий коктейль ароматів.
   Осінь часто непривітна. За щільними хмарами ховається небо, йде дощ – то дрібний, настирливо накрапає, то сильний, холодний, що може йти без зупинки цілий день, а то й кілька днів поспіль.
   Буйство фарб змінюється прозорістю і сірістю наприкінці осені. Тільки ясне синє небо не втрачає своєї яскравості. Збирають урожай в полях, садах, городах. Ось за що особливо потрібно любити осінь, за її атмосферу. Працюючи в полі, люди отримують справжнє задоволення, адже наяву відчувають щедрість природи.
   Але коли птахи відлітають і дерева стоять зовсім голі, всі люди розуміють, що скоро закінчиться осінь і почнеться зима! Напевно тому і потрібно любити осінь за її, можливо, короткі але прекрасні моменти.


Немає коментарів:

Дописати коментар