вівторок, 13 вересня 2016 р.

Київ - столиця нашої Батькіщини...

Джерело: блог 8-А класу
Автор:Зозуля Злата, учениця 8-А класу
Рубрика:"Карта подорожей"
   В одній із своїх статей я вже казала, що навчаюсь у школі при Дитячій Залізниці. І цього літа нас повезли на екскурсію у величне місто Київ. 
   Вранці, а точніше близько 6 години, ми прибули у Київ. Спочатку нас повели на Київську Дитячу дорогу, нас прокатали на паровозі, ми проїжджали через величезний акведук (висота якого 20 метрів).
   Потім ми відвідали славетний Київський зоопарк! У ньому було понад 75 видів тварин, саме тут я вперше побачила найекзотичніших з них, наприклад слона, жирафів, зебру і фламінго...Найцікавіше те, що в цьому зоопарку була територія годування тварин, і я мала змогу власноруч погодувати їх!
В зоопарку було відділення тераріума, і там ми побачили отруйних змій і тарантулів. А ще там була зона приматів, тому, коли ми увійшли в неї, то навколо нас по деревам стрибали шимпанзе,на травичці відпочивала горила, а біля неї сиділи орангутанги. Мені там дуже сподобалося, і ми кинули у фонтан, що був в зоопарку, монетку, щоб обов'язково повернутися у цей дивовижнийсвіт гармонії людини і тварини!!!
   Згодом нас повели у музей Великої Вітчизняної Війни. Хоч там і було не багато танків або військової техніки, нам все одно сподобалось, бо з пагорба, на якому ми стояли, побачили увесьвеличний Київ, як на долоні!
   Останньою зупинкою нашої екскурсії була найстаровинніша пам'ятка - Києво-Печерська Лавра. Спочатку екскурсовод нам розповідав про історію храму, про його побудову і хазяїнів. Потім ми пройшли в одну із веж, в якій всі стіни були у іконах і замальовках богів, повсюди були золоті прикраси. Далі ми зайшли у головну церкву, і вона була чудовою! Все блищало ідзвеніло, а нам розповідали про величність цієї церкви. Згодом мипішли у печери, в якій раніше жили монахи! Там було дуже цікаво, ми побачили мощі Іллі Муромця, різних знахарів і князів, яких визнано святими.
Але те, що по справжньому мене вразило - це метро! Ми проїжджали кілометри за секунди! Але ці секунди запам’яталися мені на все життя!
Було сумно від’їжджати з Києва, хотілося назавжди залишитися там!




Немає коментарів:

Дописати коментар