четвер, 30 грудня 2021 р.

Інтерв’ю з директором Запорізького академічного ліцею №23 Володимиром Миколайовичем Майоровим: річні підсумки та побажання з Новим роком!

 

Щорічно, напередодні Нового року, шкільна газета «Велика перерва», підбиваючи підсумки року, що минає та визначаючи плани на майбутнє, бере інтерв’ю у Майорова Володимира Миколайовича. 2021 рік не став винятком, отже, пропонуємо вам передсвяткове інтерв’ю директора нашого ліцею.

Чим Вам запам’ятався рік, що минає?

Цей рік запам'ятався тим, що вперше в історії закладу освіти ми набрали шість десятих класів. Тобто, до нашої шкільної родини приєдналося багато нових учнів, які відкрилися з позитивного боку, та батьків, які стали нашими помічниками. Завдяки такому великому та об’єднаному спільними ідеями колективу, ліцей досяг нових звершень та зазнав значних перетворень.

Що саме, на Вашу думку, вирізняє Запорізький академічний ліцей серед інших?

Я вважаю, що Запорізький академічний ліцей від інших закладів освіти відрізняє  наш найголовніший скарб – люди, а саме: наші вчителі, технічний персонал, наполегливі учні та небайдужі батьки. Ми маємо власний командний дух, завдяки якому досягаємо  високих результатів. 

Що є предметом особливої гордості для Вас як директора ЗАЛ №23?

Це не дуже просте питання, бо, якщо говорити про гордість за ліцей, то я можу сказати, що я пишаюсь усім, що є у нашому закладі освіти, за кожного учня, кожного вчителя та технічного працівника, за усі наші досягнення та перемоги; за учнів, які захищали честь нашого ліцею на різних турнірах та олімпіадах. Пишаюсь змінами, що відбуваються у  ліцеї, а ще тим, що у цьому році ми досягли непростої перемоги у громадському бюджеті та у конкурсі «Простір 2021». Отже, перш за все, я пишаюсь нашим  дружним колективом, без якого ми би не досягли таких висот.

Що Ви очікуєте від нового року?

Склалася чомусь така традиція, що прийдешній рік простим не буває, але очікування від нього завжди позитивні. Перш за все – це благоустрій території ліцею. Завдяки перемогам у двох проєктах громадського бюджету, в нас з'явиться сучасне подвір'я, зручні пішохідні переходи для здобувачів освіти. За перемогу в екологічному конкурсі ми вже отримали критий майданчик для занять на свіжому повітрі. Очікую, що учні, які прийшли до нас цього року, покажуть ще кращі результати. Я впевнений в цьому, бо з ними працюють найкращі вчителі, завдяки цій злагодженій роботі ми можемо досягти нових звершень. Отже, мої очікування спрямовані на зростання нашого ліцею, як закладу освіти і як місця, де колективно та згуртовано працюють і учні, і батьки, і вчителі, і весь персонал загалом. 

Безперечно, у такого прогресивного керівника як Ви, є бачення перспектив розвитку навчального закладу. Яким Ви бачите майбутнє ЗАЛ?


Складне питання, бо є тактична мета, яка полягає у досягненні окремих цілей, а є стратегічна – більш глобальні цілі. Наша стратегічна мета – зробити із закладу класичний ліцей. Але це неможливо без профільної підготовки, тобто поглибленого вивчення дисциплін у наступних напрямах: математика, українська філологія, історія та право, технології. Надалі бачу розвиток ліцею у додаванні економічного профілю та профілю іноземної філології. У подальшій перспективі – налагодження міжнародної співпраці, яку ми розпочали уже цього року з чеською гімназією. А ще мрію про більш тісну співпрацю с вищими навчальними закладами не тільки Запоріжжя, а й інших міст України. Основна наша мета – це надання можливостей усім учням нашого ліцею щодо їх майбутньої реалізації у житті. 

Який у Вас найтепліший спогад з дитинства, пов'язаний зі школою?

З дитинства школа в мене асоціюється з чимось дуже приємним. У мене було декілька вчителів, спогади про яких викликають дуже теплі почуття й сьогодні, були і є друзі, з якими ми спілкуємось уже більше двадцяти років. Найтепліші мої спогади пов'язані зі школою взагалі, тому зараз я маю мету – досягти ще більш дружньої атмосфери у нашому закладі освіти, щоб кожен випускник із задоволенням повертався сюди і мав про школу лише позитивні спогади.

Що означає бути директором школи? Раптом хтось із ваших учнів теж захоче стати у майбутньому директором, розкажіть про плюси та мінуси цієї посади.

Говорити про плюси та мінуси навіть не дуже коректно, як на мене, бо якщо людина йде на таку посаду, вона повинна розуміти всю складність і відповідальність цього процесу. 

Директор – це людина, яка має постійно бути на зв'язку, бути в курсі усіх


подій, що відбуваються у ліцеї. Це людина, яка одночасно є і вчителем, і будівельником, і постачальником. Це той, хто повинен дбати про розвиток та благоустрій навчального закладу, знати усі дрібниці та вирішувати усі питання. Тим, хто збирається йти на посаду директора, я можу порадити тільки одне – розвивати себе всебічно, бути людиною, яка завжди знаходиться на зв'язку і людиною, яка, в першу чергу, вміє спілкуватися з іншими.

Ваші побажання на майбутній рік.

З одного боку це доволі просте питання, а з іншого – дуже складне, бо кожен має свою мрію, на здійснення якої і чекає в наступному році. Тому я хочу побажати, щоб кожен з вас обов'язково досяг і здійснив свої мрії у 2022 році. Хочу побажати усім, щоб наш ліцей і надалі робив такі впевнені кроки у своєму розвитку, щоб ми змогли створити місце, де кожному насправді буде комфортно, місце, куди усім завжди було б приємно повертатися. Взагалі, окремо кожному з вас, бажаю здоров'я, процвітання,  миру та злагоди. З прийдешніми святами!

Міщенко Таісія - 10-Г клас












Немає коментарів:

Дописати коментар