неділю, 8 вересня 2013 р.

Музей історії школи


     
   Серцем ЗНВК №23 є музей, який містить відомості про вчителів, випускників, який не дає забути жодного моменту зі шкільного життя, тому і має назву «Пам’ять».
    Робота в ньому проводиться під девізом «Ми довго пам’ятати будемо і Вам забути не дамо».

У нашому музеї Ви можете ознайомитися з історією розвитку школи від перших днів її відкриття – 1 вересня1969 року - і до сьогодні.

      Почесне місце займає тут символіка Запорізького навчально-виховного комплексу №23, а саме прапор, на якому синій і жовтий кольори символізують елементи державного прапора України, а зелений – прагнення до активної життєтворчої діяльності школярів; герб, на якому зображені книга – віконце до знань, паросток - учень та учительські руки, які дбайливо доглядають його; гімн, написаний випускницею 2001 року Оленою Дубовицькою .
    Викличуть інтерес відомості про початкову, середню, старшу школу та Школу розвитку здоров’я. Як і в кожному музеї тут є експозиції, а саме: "Вони захищали Вітчизну", "Вони були першими»", "ЗНВК №23 сьогодні" та Стіна слави, де представлено нагороди комплексу з різних творчих та спортивних змагань, конкурсів, оглядів, турнірів різних рівнів.
    Експозиція "Вони захищали Вітчизну" містить інформацію про вчителів, які брали участь у бойових діях,"Вони були першими" розповість про першого директора Духовського Валерія Анатолійовича та перший педагогічний колектив новоутвореної середньої школи №23 , чиї традиції свято зберігаються і примножуються у Запорізькому навчально-виховному комплексі №23.
    У середній залі розміщено нагороди, які отримав комплекс в освітніх конкурсах, серед них найпочесніший – «Мудра сова», а також ювілейні медалі та сувеніри, що були виготовлені до сорокаріччя школи.
    Але слів замало для того, щоб розповісти про красу та цінність нашої духовної скарбниці – музею. Тож радимо Вам побачити все на власні очі, завітати до музею «Пам’ять», де група екскурсоводів з радістю зустріне Вас, проведе залами музею, ознайомить з історією Запорізького навчально-виховного комплексу №23 і відповість на всі питання.
    За довідками звертатися до Полиннікової Олени, старшого екскурсовода музею "Пам’ять" - учениці 6-А класу, Панфілової Марини Олександрівни, керівника музею "Пам’ять"–учителя української мови та літератури каб.№ 45.

Графік роботи музею:

понеділок – 11.00 – 12.20

вівторок - 15.50 – 16.30


Ласкаво просимо відвідати наш музей і поринути у світ історії ЗНВК №23!


  



Немає коментарів:

Дописати коментар