вівторок, 30 вересня 2014 р.

До дня Бібліотек

Рубрика: "Школьная жизнь"
Автор: Тістол Лілія, учениця 7-А класу
Троцко Валерія ,літературний редактор
Кудря Ірина, учениця 10-А класу

Бібліотека – це скарбниця мудрості

    Шкільна бібліотека важлива для учнів. Ми звертаємося до неї, коли потрібно знайти додаткову інформацію з предмета або просто взяти цікаву книжку для читання. 
    Наша шкільна бібліотека містить просторий та світлий читальний зал. Приємно мати можливість у затишку та спокої попрацювати з літературою. Читальний зал умішує в собі багато цікавих та різноманітних книжок. Усі вони охайно та рівненько стоять на полицях. А ще наш читальний зал має виставкові куточки із стародавніми монетами та колекціями читачів. Усі бажаючі мають можливість ознайомитись з ними.
    Мені здається, що персонал нашої бібліотеки найкращий. Наша бібліотекарка чуйна та уважна до всіх відвідувачів. Вона завжди готова допомогти та дати слушні поради у виборі книги. 
    Мені цікаво відвідувати бібліотеку, працювати в читальному залі, читати нові книжки, бо бібліотека – це скарбниця мудрості. 
    А ще наш клас має особливі дружні стосунки з районною дитячою бібліотекою ім. Юрія Гагаріна, де ми проводимо багато часу ,спілкуючись з мудрими наставниками - книгами та чуйними бібліотекарями.
    У переддень професійного свята вітаю всіх бібліотекарів і зичу творчого натхнення і плідної праці!

Тістол Лілія, учениця 7-А класу
                 
Читальний зал шкільної бібліотеки 

     У нашій в школі є чудова скарбниця книг — бібліотека. Деякі книги, дійсно, схожі на скарб. Вони є в одному екземплярі і дуже цінні для школи. Такі книги можна почитати у спеціальній кімнаті — читальному залі. 
     Читальний зал великий світлий. Підвіконня білі, прикрашені квітами у вазонах. На стінах висять портрети знаменитих письменників — і зарубіжних, і наших українських. Теплі відтінки інтер'єру роблять приміщення залом мудрості і спокою. 
    Невелике місце у залі займає кафедра бібліотекаря. Позаду неї розташований книжковий стелаж з довідковим фондом — енциклопедіями, довідниками, словниками. Тут можна побачити книжкові виставки: “Барви рідної мови”, “З народного побуту”, “Юридична література”, зібрання “Бібліотека світової літератури для дітей” та інші, не менш цікаві і корисні. Праворуч від стелажів знаходяться каталоги — алфавітний і систематичний. Це своєрідна адреса книги, яка допомагає читачеві дізнатися, де вона “живе”. Зліва — полиці науково-популярної і української літератури для учнів 5-11 класів. 
    У бібліотеки є чимало нагород, зокрема, “Кращий читач року”. А майже під стелею зручно розташована експозиція робіт юних моделістів школи. Це роботи орігамі, аплікація та інші. Окремий стелаж займають колекціонерські експозиції:“У світі казок”,“З народознавства”, “Люблю тебе я, краю мій”, “Світ твоїх захоплень”. Особливу увагу привертає виставка “У світі казок”. Під надійною рукою бібліотекаря лежить календар пам'ятних дат. Цікаво, що він часто змінюється: додаються нові дати, але й старі не забуваються. 
    Нещодавно у читальному залі з'явилась медіатека, є комп'ютерна зона. Поряд — куточок відпочинку. Тут можна почитати корисну інформацію: “Увесь світ на долоні” і “Останні новини”. 
    Читальний зал “добрий”, ніби огортає теплом та затишком. У ньому можна відпочити і подумати. У залі завжди є ті люди, до яких можна звернутись і отримати допомогу або відповідь на будь-яке запитання. Це наша мудра берегиня книгозбірні – Андрієва Наталія Михайлівна та її помічниця Потапенко Олена Олексіївна. 
    Тож напередодні свята редакція вітає бібліотекарів з професійним святом1 

Троцко Валерія , літературний редактор

                                                                     
КНИГА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ 

   Що ж таке Книга? Помічник, порадник, а для тих, хто вміє дружити з нею, — вірний друг, . 
Упродовж усього життя ми звертаємося до книги. Вона допомагає пізнати та зрозуміти навколишній світ і самих себе. Нерідко книга, вчасно прочитана, підказує людині вихід із складної ситуації, радить, як бути за тих чи інших обставин. 
    Книги — володарі простору. Вони запрошують нас до захоплюючих подорожей найрізно- манітнішими куточками нашої планети й загадковими всесвітами людської фантазії. 
     Книги — це справжня духовна скарбниця людства. 
    Проте буває й так, що для одних людей — це скарб неоціненний, для інших — річ, як і тисячі речей повсякденного побуту, для третіх — данина моді, розкіш, додаток до хатнього інтер'єру. Є й такі, для яких книжка нічого не значить. 
    Особисто для мене книга- це неоціненний скарб, який потрібно берегти, тому що вона - це невичерпне джерело знань, мудрості. 
    Читайте книги, збагачуйтесь духовно, відкривайте нові горизонти незвіданого! 

Кудря Ірина, учениця 10-А класу

Немає коментарів:

Дописати коментар