вівторок, 30 вересня 2014 р.

Знаменита "Софіївка"

Автор:     Панфілова М.О., літературний редактор                                                         
    Давно збиралася відвідати Умань, щоб на власні очі побачити знамениту "Софіївку", що була заснована у 1796 році багатим польським магнатом Станіславом Потоцьким на честь своєї дружини красуні-гречанки Софії  і  подарована   у день її янгола у травні 1802 року.
    Дивовижні пейзажі, екзотичні рослини, античні скульптури, водойми, каскади, фонтани, камінні гроти - усе це можна побачити, відвідавши знаменитий парк.

    Напрочуд гарною виявилася розповідь екскурсовода, що була пересипана і легендами та міфами грецької міфології, і доречними поетичними рядками, і прикметами, і місцевими переказами та бувальщинами.
    Крім екскурсії, у парку можна поплавати на невеличкому корабликові, гондолі, пропливти на човні підземною рікою Ахерон, прокататися на конях, як верхи, так і в екіпажі, сфотографуватися у строях, які були модні у XIX столітті, придбати  сувеніри та гончарні вироби, вишиванки та прикраси з натурального каміння.
    "Софіївка" зачарувала тінистою алеєю уздовж річки Кам’янки,  що обсаджена віковими деревами, приголомшливої краси природним ландшафтом, рукотворними водоймами, своєю неповторною атмосферою.
   Відвідайте парк, приєднайтеся до сотень туристів, які ось уже  понад двісті років милуються  цим неперевершеної краси свідченням справжнього кохання.

                                                                           






Немає коментарів:

Дописати коментар