пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

Шкільна форма: примус чи обов'язок?

Авторы: Деревянко Алина и Собко Кристина

   Усім нам хочеться розбавити будні яскравістю, невимушеністю та оригінальністю. Часто ми втілюємо свої бажання за допомогою прояву власного стилю в одязі. Але як підпорядкуватися нормам та не загубити власну індивідуальність?
     Ми впевнені, кожен із вас погодиться, що таке поняття як "шкільна форма" звучить "сухо" і нецікаво, та й виглядає так само. Адже шкільна форма як різновид ділового стилю характеризується стриманістю, строгістю та консерватизмом.
    У той же час умови та місця нашого перебування вимагають від нас стримувати власні бажання та задуми, і поміщати себе "у рамки".
    Та поняття дрес-коду повинно міститися у нашому житті. Щоб дотримуватися його, не обов'зково носити усім знайомий "білий верх - чорний низ". На допомогу вам прийде стиль casual, головними акцентами якого є зручність та практичність. Звісно, ніхто не заборонить вам ходити до школи у джинсах, кедах, зручних футболках чи светрах, особливо коли ці речі гармонійно поєднані. Просто не треба перебільшувати із цією дозволеною зручністю та вдаватися до вуличного стилю.
    Пам'ятайте, що головною рисою для вас повинна залишатися охайність. Тому не треба нехтувати правилами гігієни та ходити до школи у спортивному одязі, у той день, коли у вас за розкладом є фізкультура. Неприпустимими також вважаються шорти, декольтовані сукні, кросівки та шльопанці. Дивлячись на бліц-опитування, 13% хлопців одягають спортивні штани до школи, а 9% дівчат вважають нормою приходити до учбового закладу у джинсових шортах.Також 80% хлопців та 40% дівчат взуваються у кросівки.
     Хлопці, повірте, ані вашим приятелям, ані, по-перше, дівчатам неприємно дивитися на вас у спортивному одязі, це ну дуууже не естетично та недоречно!
    Тепер розглянемо інше перебільшення: коктейльні сукні та високі підбори, адже знайшлися дівчата, які у повсякденному житті вдягають зовсім неповсекденний одяг, таких 5%, їх небагато, але і їм не треба перебільшувати з жіночністю.



Наведемо вам приклад базового гардеробу, який цілком відповідає шкільним нормам:
1. класичний піджак
2. класична юбка-олівець
3. джинси
4. маленька чорна сукня
5. однотонні блузки, сорочки
6. вязані речі: светри, кардигани - бажано світлих кольорів
7. брюки
8. пара темного та світлого взуття
Та не забувайте про аксесуари! Наприклад, класичний годинник на чоловічій або жіночій руці завжди вдало доповнить образ.
Тож створіть і дотримуйтесь власного стилю та насолоджуйтесь шкільними днями!


результати опитування серед учнів ЗОШ 23


Пропонуємо переглянуту шкільний фотоальбом



Немає коментарів:

Дописати коментар