четвер, 14 листопада 2013 р.

День другий. Щоденник Восьмої Всеукраїнської Виставка Газетних видань молоді "Молодіжний акцент - 2013".

  Розпочався він раненько, о сьомій ранку ми були у школі у кабінеті інформатики. Бо сьогодні нас чекало ще одне випробування: бліц- конкурс. Учора після презентації ми отримали теми для роботи на бліці. Довелося зрання удосконалювати навички , отримані на уроках інформатики під керівництвом Плаксіна Андрія Леонідовича.
  Збиралися ми біля Запорізького національного технічного університету, після короткого інструктажу розпочали роботу у комп'ютерній залі. А дорослі, куратори газет, мали майстер- клас від профі шкільної журналістики Майї Руденко "Роль навичок набору, дизайну, макетування в успішності видання."


Шмаль Єгор, адміністратор блогу 6-А класу:
Сегодня я был в Запорожском техническом университете, мне очень понравилось. Сначала нас проинструктировали , как нужно вести себя в компьютерном зале и что делать. Пришлось долго выполнять свою работу, тема для блица была и как бы легкой, но и очень серьезной :"Три человека, которые важны для тебя…" 
Мне очень понравился день!









Антохова Дар'я, журналіст газети"Большая перемена":
   День починався дуже добре. Усе начебто було зрозумілим, але щось підказувало, що техніка буде не така, як завжди…
Ось почався конкурс, коли я побачила цю програму, то була у шоці. Програми були дуже старі і з ними було важко працювати. Набрати текст було неважко, а от вставити фото і логотип - набагато складніше.
День видався дуже цікавим , я багато почула і побачила нового. Цей досвід допоможе у подальшій роботі. 
   Після бліц- конкурсу приємною несподіванкою став майстер – клас від головного редактора най- престижнішої української газети "Комерсант" Валерія Калниша "Перші кроки у професійній журналістиці." До речі, Валерій наш земляк, і саме у Запоріжжі розпочинав свою журналістську кар'єру. Спілкування проходило у затишній атмосфері, жваво і невимушено. Валерій відповів на запитання представників шкільних і студентських видань, а ще не відмовився сфотографуватися з нашою юною журналісткою.

   З нетерпінням чекали на майстер – клас від членів конкурсної комісії "Гола правда", де дізналися про позитивне і негативне у роботах, представлених на Виставці. Критику важко сприймати, але ми прийшли вчитися – і тому вислухали всі зауваження від Майї Руденко, будемо вдосконалюва-тися і вчитися на своїх і чужих помилках.

   У кінці робочого організатори Виставки подарували Збірники робіт учасників бліц – конкурсу. Читайте незабаром на нашому блозі електронну версію.



Немає коментарів:

Дописати коментар