середу, 24 вересня 2014 р.

"Атек-Карпати"



Автор: Хвостова Яна, учениця 7-А класу

    Улітку я відпочивала і навчалася у дитячому таборі "Атек-Карпати". МДЦ "Артек-Карпати" знаходиться у самому центрі Буковелю біля гори Буковель.
Природа Карпат вражаюча!!! Мальовничі гори, стрункі смерічки і п'янке повітря, що аж дух захоплює!      А ще просто феєрична атмосфера : доброзичливі приємні люди. Час перебування у таборі був насиченим : екскурсії, подорожі, зустрічі, знайомства, де побачено та почуто багато цікавого та нового.
     Тож пропоную вам, дорогі читачі, цикл невеличких замальовок про своє перебування у Буковелі.
     Одного разу ми їздили на екскурсію - зустріч з історією у місто Яремче, що знаходиться у південно-західній частині Івано-Франківської області, займає центральну частину українських Карпат . Це одне з найвідоміших гірських кліматичних курортних містечок України, яке знаходиться на висоті 550-585 м. над рівнем моря.
     Старовинне гуцульське місто, розташоване на берегах річки Прут, в оточенні мальовничих гір.
Я побували там, де, за легендою, ступала нога відомого народного ватажка Олекси Довбуша. Екскурсоводом у нас був літній чоловік, який добре знав місцевість. Почали ми свій шлях з висоти 550м над рівнем моря. І піднялися вгору на 220м! 
     Під час подорожі екскурсвод розповідав про О.Довбуша. Прізвище Довбуш пішло від слова "довбити "(барабани). Олександр Олександрович також звертав увагу на умови життя та побуту. Стежка Довбуша знаходиться у національному парку. А ще ми почули змістовну розповідь про флору та фауну парку. По дорозі Олександр Олександрович відхилився від маршруту і повів нас до природної печери. 
У печері я була вперше і тому для мене все було там цікавим та невідомим. Вона була маленькою, темною і там було багато слизького каміння, але дивуватися красою природи мені це не заважало. Потім ми піднялися до знаменитої скелі Довбуша, про яку ходить багато легенд і там хотіли сфотографувалися, але під час зйомки камера почала "витанцьовувати". Нам пояснили, що коли фотографуєш професіональною камерою, бувають такі здвиги, тому що там великі аномальні зони позитивної енергії. І справді, позитивні зони подіяли, тому що після екскурсії всі були задоволені та щасливі! Чи це так Олександр Олександрович постарався, ніхто не знає.
     І все ж таки Буковель - дуже загадкове і таємниче місце. І ми, як журналісти, були уважними і все шукали якоїсь таємниці…І знайшли!
Про це у наступному номері…













Немає коментарів:

Дописати коментар